Fashion Foie Gras'da bu makaleyi okuduğumda fikir çok hoşuma gitti aslında... Dünyanın dört bir yanındaki ünlü havaalanlarının şişelenmiş kokuları!
Tabii ki, havaalanına gittiğinizde karşılaştığınız kokudan bahsetmiyorlar.Bu uçuş noktasının bulunduğu şehrin insanı çarpan kokusunu tarif etmeye çalışmışlar. İstanbul'u düşündüm mesela hemen. Tabii ki aklıma baharat kokuları geldi... mis gibi deniz kokusu, Hisar'da leylaklar... Açıp baktım, şöyle anlatmışlar İstanbul'u:
Üst notalar: bergamut, greyfurt, reçine, pembe orman meyveleri
Kokunun kalbi: gül, menekşe, liçe, nilüfer, ahududu, karabiber
Alt notalar: sandal ağacı, akçaağaç, beyaz misk, tarçın
Capcanlı ve hareketli Kapalı Çarşı ve onun koku bulutu içine dalın: greyfurt, bergamut, reçine, pembe biber ve tatlı baharatlar. Muhteşem Topkapı Sarayı'nda güllü Türk lokumunun ve liçe ile ahududu notalarının hazzına varın... gece olurken Sultanahmet Camii'nin dervişlerini izlerken sandalağacı, tarçın ve misk kokularının eşliğinde kendinizden geçin...
Deniz ve yosun kokusunu atlamışlar belki ama, İstanbul'un geleneksel ve mistik yanını çok güzel tarif etmemişler mi sizce de?
Ben çok sevdim bu fikri, çok şeker bir hediye olabilir sevdikleriniz -ve kendiniz- için...
50 mL, 40 Euro
Hiç yorum yok
Yorum Gönder
"Yapıcı" olduğu sürece her türlü eleştiriye açığım. Yalnızca beğeninizi ifade etmek zorunda değilsiniz pek tabii; ama, yazar(lar)ı ya da yorumcuları kıracak, incitecek tarzda yorumlar yazmaktan kaçınmanızı rica ediyorum. Teşekkürler.