Lambader Seçiminde Dikkat Edilecek 5 Şey


28 Kasım 2020 Cumartesi

Lambaderler her ne kadar dekorasyon ürünlerinden biri olsa da aslında yaşam alanlarını aydınlatır. O yüzden sadece dekor eşyası olarak bakmamalısınız. Doğru aydınlatma seçimi yaparak yaşam alanlarının hem vazgeçilmez bir dekorunu hem de asli bir ihtiyacını karşılamış olabilirsiniz. Tabii dekoratif ve konforlu seçimler yapmak için üzerine bir hayli düşünmeniz gerekir. Şimdi size yardımcı olmak adına lambader seçiminde dikkat edilmesi gereken 5 öneride bulunacağız;

Kullanım Alanlarını Göz Ardı Etmeyin


Lambader denilince akla ilk gelen yerler salon, oturma odası, çalışma odası ve ofisler oluyor. Aslında bu yaşam alanları lambader kullanmak için oldukça elverişli kabul edilir. Salonun dekorasyonunda bütünlük sağlayan bir
lambader ortama bambaşka bir hava katabilir. Oturma odasında berjerin yanında konumlandırılmış bir ayaklı lamba ortamın daha sıcak bir atmosfere bürünmesini sağlayabilir. Çalışma odalarında ve ofislerde dikkat dağınıklığına sebep olmamak için çok fazla aksesuar kullanılmaması önerilir. İşte tam burada en doğru ve şık aksesuar seçeneği olarak karşımıza lambader çıkar. Daha az vakit geçirilen banyolarda, dar koridorlarda ve çok fazla eşya içeren mutfaklarda bu tür aydınlatmalar kullanmak şıklıktan öte kalabalık bir görüntüye sebep verebilir. Tabii ki asla bu alanlarda kullanılmaz anlamına gelmez. Ortama bir şıklık katacağına inanıyorsanız ve uygun bir yer varsa koridorlarda, banyolarda ve mutfaklarda neden tercih etmeyesiniz ki!

Yaşam Alanlarının Dekorasyonunu Göz Önünde Bulundurun

Country koltuk takımının bulunduğu bir yaşam alanına sırf çok beğendiğiniz için dekorasyondan bağımsız şekilde spor bir lambader koymamalısınız. Ortama farklılık katıp, şıklık vermek yerine aslında bütünlüğü tümüyle bozmuş olursunuz. O yüzden lambader almaya karar verdiğinizde yerini önceden belirlemeniz doğru seçimler yapmanızı sağlar. Lambader modelleri içerisinden evinize en uygun tarz, renk, kumaş ve malzemede olanı seçmek için mobilyalarınızı, diğer aksesuar eşyalarınızı hep göz önünde bulundurmalısınız.

İhtiyaçlarınızı Yok Saymayın



Aydınlatmanın yetersiz olduğu ortamlar için dekorasyonun vazgeçilmezi olan lambaderin aynı zamanda konforlu bir ışık sağlamasının çok önemli olduğunu unutmamalısınız. Lambader çeşitleri içerisinde ışık yayma oranları değişkenlik gösterir. Birden fazla girişli olan aydınlatmalar tek girişlilere göre daha çok ortamı aydınlatır. Bu konuda yetkili kişilerden bilgi alarak doğru bir seçim yapabilirsiniz.

Çarşıdaki Boyut Eve Uysun İstiyorsanız

Mağazalar genelde çok büyük metrekareler üzerine kurulu olduğu için lambaderin gerçek boyutunu anlamakta zorluk çekebilirsiniz. Ya da internet üzerinden fotoğrafa bakarak olduğundan daha büyük bir obje olarak algılayabilirsiniz. O yüzden internetten aldığınız her ürünün açıklamasına, teknik özelliklerine ve yorumlarına bakmanızı öneririz. Daha önceden karar verdiğiniz bir yer için ölçüleri siz de kendiniz oluşturarak bir sürpriz yaşamanızı önlemiş olabilirsiniz.

Hayalinizdekini Kendiniz Oluşturun

Her zaman istediğinizi hazır halde bulamayabilirsiniz. Böyle durumlarda doğrudan vazgeçmek yerine biraz araştırma yaparak çok farklı ve size özel bir aksesuara sahip olabilirsiniz. Kendin yap fikirlerini inceleyerek akıllara hiç gelmeyecek benzersiz ürünleri hem eğlenerek hem de kendi emeğinizle ortaya koyabilirsiniz. İstediğiniz renk ve dokudaki lambader başlığını ayrı olarak satın alabileceğinizi biliyor muydunuz? Evinizin atmosferini değiştirmek ama buna küçük bir bütçe mi harcamak istiyorsunuz? İşte bu durumlarda sadece lambaderin başlığını değiştirerek çok farklı bir görünüme bürünmesini sağlayabilirsiniz.

Birbirinden farklı birçok trend lambader modelini bir arada görmek ve evden güvenle alışveriş yapmak için Koçtaş web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Bu sayede beğendiğiniz ürünlerin detaylı açıklamaları ve teknik özelliklerini hızlıca öğrenebilirsiniz. Her bütçeye uygun kaliteli ayaklı lambalara Koçtaş güvencesiyle tek bir tıkla kolaylıkla sahip olabilirsiniz.








Hiç yorum yok

Yorum Gönder

"Yapıcı" olduğu sürece her türlü eleştiriye açığım. Yalnızca beğeninizi ifade etmek zorunda değilsiniz pek tabii; ama, yazar(lar)ı ya da yorumcuları kıracak, incitecek tarzda yorumlar yazmaktan kaçınmanızı rica ediyorum. Teşekkürler.

© L'Arc-en-ciel
Maira Gall
L'Arc-en-ciel - ©

Blog Tasarımı

Bu sitede yayınlanan yazılar ve resimlerin izinsiz kullanılması
5846 sayılı fikir ve sanat eserleri yasasına aykırıdır.