The Balm Voyage Palet


12 Ocak 2014 Pazar

Gratis'in yeni yıl indiriminde almayı hedeflediğim ürün The Balm'ın yeni çıkardığı Voyage paletti. Daha önce internetten swatchlarına baktığımda çok seveceğimi düşünmüştüm. Öyle de oldu! 


Voyage palet her zamanki esprili ve "vintage" esintili the Balm karton ambalajına sahip. Fakat sanırım the Balm'ın şimdiye kadar çıkarmış olduğu en kocaman palet! İçinde mat ve sedefli renklerden oluşan 16 adet far, 3 renk de krem allık/ruj var. Farlarım gramajları da oldukça fazla, Meet Matte Nude palettekiler kadar olduğunu düşünüyorum. Kapağında yine çok şeker bir ayna ve esprili bir konsept kullanılmış. Rujlar farlardan etkilenmesin diye, Balm Jovi'deki gibi ayrı bir kapakla korunmuş.


Farların yapıları fena değil; renklerini güzel veriyor hepsi, fakat biraz tozutma sorunları var. Mat renkler azınlıkta, ışıltılı ve sedefli renkler ağırlıkta. Renklere yakından bakarsak...


A1: Sedefli leylak rengi. Bayıldığım tonlardan. Pigmentasyonu gayet iyi, tozutma sorunu az.
B1: Mat, pembe alt tonlu bir ten rengi. Tam göz kapağını eşitleyecek tonda, çok yumuşak, nefis bir far. Tozutma sorunu var; ama pigmentasyonu gayet iyi.
C1: Sedefli, sarı alt tonlu bej. Kaş altını ve göz pınarını aydınlatmak için harika. Pigmentasyonu iyi, tozutma sorunu çok yok. 
D1: Sedefli altın rengi. Pigmentasyonu diğer farlara göre daha düşük. Tozutma sorunu yok.

A2: Sedefli, hafif maviye de çalan, duochrome'a yakın bir mor. Biraz tozutma sorunu var ama pigmentasyonu iyi.
B2: Sedefli camgöbeği rengi. Çok yumuşak bir tonu var. Hafif tozutuyor gibi ama pigmentasyonu iyi. 
C2: Aslında mat gibi görünen ama içinde minik ışıltıları olan bir petrol mavisi. Başta çok iddialı gelmişti; ama B2 üstüne gölge yapmak ya da alt kirpik diplerine uygulamak için harika bir renk! Pigmentasyonu da gayet iyi. Tozutma sorunu çok yok.
D2: Sedefli, pembeye dönük şampanya rengi. Bu tonlara bayılıyorum! Pigmentasyonu çok iyi değil, biraz tozutma sorunu var.


A3: Sedefli gümüş rengi, pigmentasyonu gayet iyi. Tozutma sorunu çok yok. 
B3: Mat bir "taupe" ya da köstebek rengi. Harika bir ton. Bu sıradaki üç renkle (B3, C3, D3) çok güzel dumanlı göz makyajı yapılıyor. 
C3: Mat sütlü kahve. Bu da çok yumuşak bir ton ve pek çok renge gölge yapmak için çok uygun. Yokmuş gibi makyaj yapmak istediğimde, B1'i göz kapağıma sürüp, oynar bölgeye C3 ile gölge yapıyorum. Sonuç harika! 
D3: Sedefli açık bronz. Nefis bir renk! Pigmentasyonu iyi, tozutma sorunu çok yok. 

A4: Işıltılı açık siyah. Pigmentasyonu yoğun değil. Dağıtınca fümeye dönüyor. 
B4: Sedefli, soğuk bir taupe. Göz kapağında tek başına kullanmak için de çok şık bir renk. 
C4: Işıltılı bakır/kızıl. Bu sıradaki renkler tam sonbahar tonları. Bu renge de bayıldım, kahvelerle uyumu müthiş! Tozutma sorunu biraz mevcut.
D4: Işıltılı koyu bir haki. Bu tonlara zaten bayılırım, bu da istisna olmadı. Gölge yaparken harika bir iş çıkarıyor! 

----------------------------

Ruj/krem allıklar ise pigmentasyonu gayet yoğun olan ürünler. Dudakları biraz kurutan yapıya sahipler. Kalıcılık renge göre değişiyor. Yanakta ise genelde 7-8 saat silinmeden duruyor. 


Second Officer: Palette çok kırmızı durmasına rağmen aslında sıcak tonlu oldukça koyu bir pembe diyebilirim. Rengini çok fazla veriyor. Dudakta çok hoş duruyor ancak çok kalıcı değil ve biraz dudağı kurutyor. Allık olarak stippling fırçayla bir kez dokunmak yeterli. Allık olarak yanakta kalıcılığı 7 saat civarı.

First Officer: Oldukça neon, parlak bir turuncu. Dudakta da çok güzel duruyor. Ban göre daha çok yaz rengi. Dudakta da, yanakta da kalıcılığı müthiş; hatta çıkmak bilmiyor diyebilirim. Dudağı biraz kurutuyor.

Captain: Paletteki en şirin ruj rengi! Somona çalan, çok şeker bir pembe! Bu renge resmen aşık oldum. Dudakta en nemli duran ve kurutmayan ruj bu. Kalıcılığı fena değil; yanakta yine 7 saati buluyor.

--------------------------

Paletle yaptığım makyajlara göz atalım...

Yanak ve dudak: Captain!

Yanak ve dudak: Second Officer

Yanak ve dudak: First Officer
Gözler: D3-C3-B3


 D3-C3-B3

B1-C3

B2-C2

A3-A4

Hem renkleri, hem renklerin birbiriyle uyumu açısından çok beğendiğim, çok da kullanışlı bulduğum bir palet oldu. Normal satış fiyatı 79 TL biraz fazla olabilir; ama benim gibi %40 civarı bir indirimle alırsanız tadından yenmez. Özellikle, renkli göz makyajlarını ve sedefli farları sevenler için öneririm.

Siz ne düşünüyorsunuz palet hakkında?

Mutlu pazarlar!!!












6 yorum

  1. Güzel palet Başakcım güle güle kullan ama ben artık sadece naked3'e odaklandım bir de bulursam ww alacağım..

    YanıtlaSil
  2. Yine çok güzel bir yazı olmuş canım ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. İrem'cim umarım bulursun Naked 3'ü. Renkleri çok güzel gerçekten ama bana fazla pembe geldi :) Dah açeşitli renkler seviyorum sanırım :) Öperim!!!

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkürler Yelda'cım, çok öperim!!!

    YanıtlaSil
  5. Bir insana her renk mi yakışır :) Maşallah canım benim. Harika bir palet. Sevgililer gününde bir indirim bekliyorum Gratisten :D o zaman bu paleti kaçırmamam lazım :D

    YanıtlaSil
  6. Burcu'cum çook teşekkür ederim :)) Ben çok kullanışlı buldum paleti, kesinlikle öneririm :) Sevgiler :)

    YanıtlaSil

"Yapıcı" olduğu sürece her türlü eleştiriye açığım. Yalnızca beğeninizi ifade etmek zorunda değilsiniz pek tabii; ama, yazar(lar)ı ya da yorumcuları kıracak, incitecek tarzda yorumlar yazmaktan kaçınmanızı rica ediyorum. Teşekkürler.

© L'Arc-en-ciel
Maira Gall
L'Arc-en-ciel - ©

Blog Tasarımı

Bu sitede yayınlanan yazılar ve resimlerin izinsiz kullanılması
5846 sayılı fikir ve sanat eserleri yasasına aykırıdır.